Pepers en tomaten

Ik heb een nieuwe hobby. Het probleem met mij en hobby’s is dat ik me er nogal in kan verliezen en voor je het weet heb je te maken met een obsessie en dingen die met ob beginnen zijn eigenlijk nooit goed. [Zie ook: obstakel, obstinaat en obscuur.] Ooit heb ik me gestort op het perfectioneren van crème brulée, vrienden en familieleden hebben het er nog over. Het kwam erop neer dat ik uiteindelijk grootverpakkingen vanillepeulen uit Tahiti liet overkomen en 8 kilo aankwam.

Mijn nieuwe hobby is tuinieren. Ontzettend van nu dus. Iedereen doet het eigenlijk. Met je vingers in de aarde wroeten, terwijl je intussen aan een onbespoten rauwe sperzieboon knabbelt. Dat is genieten. Ik heb alleen geen tuin en dat is op z’n minst een obstakel bij het beoefenen van mijn nieuwe hobby.

Voorlopig richt ik me op het binnenshuis tuinieren. Ik kweek tomaten en pepers. Op mijn nieuwe lievelingswebshop tomatenzaden.nl – die het trouwens doet met peperzaden.nl en ook met hetesaus.nl – heb ik zaadjes besteld voor drie soorten kerstomaten en drie soorten peper. Ik heb me bij de keuze laten leiden door de welluidendheid van de namen en de kleur van de vruchten. Misschien schudden door de wol geverfde tuiniers nu meewarig hun wijze hoofd om zoveel oppervlakkigheid. Maar ik ben een newbie dus ik probeer ook maar wat.

De tomaten heten Indigo Blue Berries, Galapagos Tomato en Tiny Tim en de pepers Habanero Chichen Itza, African Bird’s Eye Chili en Fatalii Chocolate. Iedere dag zit ik op mijn knieën te bestuderen hoe ze groeien. Het fascineert me mateloos. In den beginne deden de tomatenplantjes het veel beter dan de peperplantjes, maar na het verspenen [vakjargon] hebben de peperplantjes een gezamenlijke groeispurt ingezet. Het zou zomaar kunnen dat ze hun tomatenbroeders nog inhalen.

620 gedachten over “Pepers en tomaten”

  1. it was amazing and relaly spicy! I’m not the best at writing out my recipes but here goes: ingredients: 10oz of chicken thighs, I used organic boneless, skinless1 medium onion1 red bell pepper1 cup of fresh white button mushrooms1/2 tbsp of virgin coconut oil1 14oz can of lite coconut milk, I used Lite Coconut Milk to save on calories, but full fat coconut milk is traditionally used and will yield a creamier soup.1 tbsp of Fish Sauce3 cups of chicken broth1 tbsp of minced GarlicLemongrass Paste or fresh piece1 tbsp Ground Gingerpaprikasalt pepperchili paste, I used a georgian paste called adjika, but traditionally sriracha is used, and put in as much or little as you want this will determine the spicy levelcilantroCut up chicken thighs into 1 inch chunks, heat coconut oil in dutch oven or deep pan. put the chicken in the pan, season with salt, pepper, ginger and paprika and let cook for 20 minutes or until done. Put garlic, onions, bell pepper and lemongrass into the pan, let it all cook for about 5 minutes, put in your chili paste and stir it around. Pour chicken broth, coconut milk, and fish sauce into the mix and bring to a light boil then turn down to low and let it simmer for 15 minutes.put it in a bowl, top with cilantro. eat. yum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>