Grote hoeveelheden knoflook – al dan niet zelfgekweekt – ik weet er over het algemeen wel raad mee. Het gaat hier bijna overal in, op of doorheen. Het mooie aan knoflook vind ik dat het zo veel smaken in zich heeft, rauw is het scherp, gebakken is het zoutig en gestoofd is het zoet. Maar toch weet je áltijd dat je met knoflook te maken hebt.
Een receptje met rauwe knoflook: zelfgemaakte Heksenkaas. Natuurlijk vooral omdat het zo’n leuk woord is. En als je het zelf maakt is heksenkaas lekkerder dan van de winkel. Bovendien kun je er dan ook prei en kruiden uit je eigen tuin in kwijt.
Heksenkaas
Ingrediënten
- 200 gr roomkaas naturel
- 1/2 prei in kleine ringen
- 2 teentjes knoflook geperst of gesnipperd
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 handjevol peterselie fijngesneden
- 1 scheutje olijfolie extra virgin
Bereiding
- Voeg alle ingrediënten - behalve de olijfolie - samen. Hou ook een klein beetje peterselie achter. Roer goed door elkaar. Giet er wat olijfolie overheen en garneer met een paar blaadjes of een klein takje peterselie.
Dippen maar.
Roer alles door elkaar en dippen maar. Het is een erg makkelijk recept. Maar het is natuurlijk vooral erg lekker op je zelfgebakken zuurdesembrood en dat is al moeilijk genoeg.