Print Pin

Chai Latte met boter

Sterke thee met pittige kruiden, volle melk en een klontje boter. Beter dan warme chocolademelk. 
Course Breakfast
Keyword chai latte
Prep Time 5 minutes
Cook Time 3 hours
Total Time 3 hours 5 minutes

Ingrediƫnten

  • 4 eetlepels zwarte thee
  • 1 cm gember ongeschild, in dunne plakjes
  • 1 cm kurkuma ongeschild, in dunne plakjes
  • 1 kaneelstokje
  • 6 kardemompeulen
  • 10 peperkorrels
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1,5 liter water
  • 20 ml volle melk
  • 1 klontje roomboter
  • 1 theelepel honing optioneel

Bereiding

  • Breng het water in een pan aan de kook. Voeg de gember, het kaneelstokje, de kurkuma, de kardemompeulen en de peperkorrels toe. Laat de thee met een deksel op de pan zeker een paar uur op heel laag vuur trekken of zet de pan in de kookoven van de AGA. 
  • Giet de thee als hij een diepdonkere kleur heeft door een fijne zeef in glazen potten of flessen. Je kunt de thee zeker vijf dagen in de koelkast bewaren. 
  • Zin in een verwarmende Chai Latte met boter? Giet ongeveer 30 ml thee in een pannetje. Voeg daar de melk aan toe en een klontje boter. Warm het mengsel langzaam op, zorg dat het niet gaat koken. Je kunt het nog even opkloppen met een mixer of de melk apart opwarmen in een melkopschuimer. Schenk de thee en de melk in een theebeker of -glas en strooi er een klein beetje kaneelpoeder overheen.